Tóth Károly Tartalom Elõzõ Következõ

TÓTH KÁROLY (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Kövér László képviselõtársam néhány mondatához szeretnék csatlakozni, visszatérve a szûken 1-11. ponthoz.

Szeretném a jegyzõkönyv számára is rögzíteni, hogy a szocialista párti képviselõcsoport kész áttekinteni a szerkezeti változásokat, kész a törvény reménybeli elfogadása után országgyûlési határozatban is rögzíteni a kormány ez irányú kötelezettségét, mert szeretnénk ilyen tipusú garanciákat is biztosítani.

Emellett azonban szeretném elmondani, egy tartalmi kérdésre hadd hívjam fel a figyelmet, ami talán indokolja, hogy ne most, hanem egy év múlva térjünk erre vissza. Valamennyien tisztában vagyunk vele, akik részleteiben foglakoztunk a kérdéssel, hogy az elmúlt években alulszabályozott volt ez a terület, mármint törvényileg volt alulszabályozva. Nagyon sok olyan részletkérdés nem volt pontosan szabályozva és néhány esetben ennél jelentõsebb kérdés is, amely lehetõvé tette volna, hogy nagyon pontos kép kialakulhasson a szervezeti felépítésrõl, az egyes szolgálatok tevékenységérõl.

Mi pontosan azért kérjük, hogy körülbelül egy éven belül történjék erre visszatérés, mert ha elfogadtuk azt a törvényt, amely részletesen szabályozza az egyes szolgálatok feladatait, akkor valóban egy részletesen, alaposan kidolgozott törvény ismeretében tudjuk meghozni a szükséges változtatásokat.

Emellett szeretném ezúton is megköszönni azt az együttmûködést, amelyet ebben a témakörben tapasztaltunk. Köszönöm szépen. (Taps mindkét oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage