Wachsler Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

WACHSLER TAMÁS (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Én itt Tóth Pál képviselõtársunk nekem címzett megjegyzésére szeretnék annyit válaszolni, hogy kétségkívül igaz, hogy a bizottság rendelkezik erõs jogosítványokkal. Olyan jogosítványokkal, amelyekkel eddig is rendelkezett, eddig is bárkit meghallgatott a bizottság. Eddig is elvileg bármilyen kérdésben vizsgálatot indíthatott, illetve ha a bizottság azt nem tette volna meg, a Házszabály szerint a képviselõk kisebbségének joga lett volna egy parlamenti vizsgálóbizottságot létrehozni az adott vizsgálat érdekében. Eddig is javasolhatott intézkedést a bizottság.

Tehát ebbõl a szempontból új elemek nincsenek, pontosabban az eddigi lehetõségek jobban vannak hangsúlyozva, és jobban meg vannak fogalmazva, de én nem találok ebbõl a szempontból olyan új elemet, ami az alkotmányból, illetve képviselõk jogállásáról szóló törvénybõl, a Házszabályból ne lett volna eddig levezethetõ abban az esetben, hogyha valamely képviselõ vagy valamely bizottság elment volna a jogszabályok által biztosított végsõ határig. Ez nem történt meg.

Viszont továbbra is fennáll az a kritikám vagy az az észrevételem, hogy elõször teremtsünk lehetõséget arra, hogy megtagadják a választ bármely kérdésre bármely bizottsági ülésen, és ezzel ne sértsenek törvényt, csak alkotmányt. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage