Tóth Pál Tartalom Elõzõ Következõ

TÓTH PÁL (MSZP): Köszönöm szépen. A helyzet az, hogy valamilyen malõr folytán az emberi jogi bizottság elõadója voltam, és nem tudtam elmondani a felszólalásomat - de nem is akarom. A következõt mondanám: szakértõk segítségével kiválasztottuk a módosító indítványok közül azt a 128-at, amely kifejezetten emberi jogi problémákat érint. Persze ez különbözõ témákban jelenik meg a törvényjavaslatban. Tehát 128-at, amelyek azokat a garanciális ügyeket tartalmazzák, amelyekrõl az elõttem szóló Tóth Károly igen tisztelt képviselõtársam beszélt.

Kérem szépen, az igazságnak tartozunk azzal - és alaposan meghánytuk- vetettük ezeknek az indítványoknak a sorsát -, hogy 44 ilyen indítványt fogadtunk el, amely érinti a nemzetbiztonsági szolgálatok parlamenti ellenõrzésével, a szolgálatok által alkalmazható intézkedésekkel - tehát a lõfegyverhasználattal -, a nemzetbiztonsági szolgálatok adatkezelésével, a biztonsági ellenõrzéssel és a kérdõívvel kapcsolatos problémaköröket. Negyvennégyet fogadtunk el, és szeretném tudatni a tisztelt Házzal, hogy az elfogadott és támogatott módosító indítványok, amelyek feltehetõen beépülnek a törvényjavaslatba, és kapcsolódók formájában tovább cizellálódnak, jelentõs részét ellenzéki képviselõtársaim módosító indítványaiból választottuk ki és támogattuk.

Ennélfogva tehát nem érheti az a vád a jogalkotót, az elõterjesztõt, hogy szûkkeblû volt ebben a dologban. Neveket is tudnék sorolni. Itt a teremben is jó néhányan ülnek, és nem egy igen kiváló és a törvényjavaslatnak kifejezetten jót tevõ, célszerû és hasznos módosító indítvány volt. Ennélfogva tehát azt tagadni vagy most aggályoskodni, hogy az elõterjesztõ nem mutatott affinitást a dolog iránt, most garanciális problémákkal kapcsolatban aggályokat, komoly aggályokat fölvetni, én úgy gondolom, talán túlzás. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage