Tóth Pál Tartalom Elõzõ Következõ

TÓTH PÁL (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Wachsler képviselõ úr egy nagyon fontos, majdnem azt mondhatom, a garanciák szempontjából alapvetõ kérdést érintett: az adatkezelés problematikáját. Ezzel kapcsolatban én a következõt tudom mondani.

Végigkísérve a folyamatokat, azt láttam szisztematikusan, hogy az ilyen témájú módosítók egy részét az elõterjesztõ és a bizottságok is támogatták, amennyiben ezeknek a módosító indítványoknak az volt a célja, hogy valamilyen szorosabb összhangot teremtsenek meg az adatvédelmi törvénnyel. Ezeknek a dolgoknak ugyanis elsõsorban ehhez a törvényhez kell illeszkedniük. Egyszer.

Másrészt: több módosító indítvány, támogatott módosító indítvány próbálta egyértelmûbbé tenni az adattörlés problematikáját. Születtek is erre jó megoldások, és nagyon remélem, hogy ezek beépülnek a normaszövegbe; mert nagyon fontos kérdésekrõl van szó.

Végül pedig el kell mondanom, hogy az e tárgyban született és tudtommal még megfogalmazásra kerülõ bizottsági módosító indítványokat az adatvédelmi biztos úr szakvéleménye inspirálta elsõsorban. És azt gondolom, ez elég garancia. Nagyon bízom abban, hogy ez a nem csekély számú módosító indítvány ezekbe a törvényi helyekbe beépülve talán megoldja azokat az aggályokat, amelyeket itt az elõbb a képviselõ úr megfogalmazott - és persze mások is. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage