Tóth Károly Tartalom Elõzõ Következõ

TÓTH KÁROLY (MSZP): Elnök Úr! Képviselõtársaim! Csak a nemzetbiztonsági bizottság 133/1. pont alatt jelzett módosító indítványára szeretném felhívni a figyelmet, azért, mert a törvény 26. §-ához kapcsolódva egy nagyon fontos garanciális szempontot tartalmaz. Pontosan arra vonatkozóan, hogy mi történjék akkor, ha valamiféle jogellenes feladatra kap utasítást a szolgálat tagja, és egy új 3. ponttal javasolja a bizottság kiegészíteni a törvényt, amely egyértelmûvé teszi, hogyha a szolgálatok hivatásos állományú tagjai jogellenes tevékenységre kaptak utasítást, arra kötelesek felhívni az utasítást adó figyelmét.

Ez azért nagyon fontos, mert ez választ adhat megítélésem szerint a Dávid Ibolya képviselõtársam által jelzett 136. pontban lévõ módosító indítványra is, hiszen éppen ott hangzott el példaként, hogy mi történik, ha egy engedélyhez, külsõ engedélyhez kötött feladatot kell végrehajtani, úgy, hogy nincs külsõ engedély. Meggyõzõdésem szerint egyértelmû választ ad, hiszen a törvény erejével kötelezi a szolgálat tagját, hogy jelezze: nincs meg az engedély.

Tehát én úgy érzem, hogy ez az új 3. pont - ezért szerettem volna képviselõtársaim figyelmét felhívni - ad megfelelõ garanciát, és ez volt a bizottság szándéka is. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage