Kõszeg Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

KÕSZEG FERENC (SZDSZ): Köszönöm. Én azt gondolom Kövér képviselõ úr szavaival kapcsolatban, hogy az autó, a magánautó, akárkinek a tulajdona, az lakásnak számít a törvény értelmében. Azt mondja az értelmezõ rendelkezés, hogy lakás a nyilvános vagy a közönség részére nyitva álló helyen kívül minden egyéb helyiség vagy terület.

(14.50)

Tehát az autóbusz... Az autóbuszban lehallgatható a beszélgetés. Egy személykocsiban, hogyha az illetõ beleül, akkor az már nem olyan, ahova mindenki beleülhet. A taxiban lehallgatható, talán - és lehet, hogy ezen a bíróságnak érdemes volna töprengenie -, de a magánkocsi mindenképpen, a tulajdonviszonyoktól teljesen függetlenül.

Van azonban nekem is egy észrevételem ezzel a lakáslehallgatási problematikával kapcsolatban. Azt gondolom, hogy ami releváns kérdés itt, az, mondjuk, egy eszpresszóban vagy egy szálloda halljában elhangzó beszélgetés lehallgatása valamilyen technikai eszközzel. Azt hiszem, hogy sajnálatos módon arra valóban nem vonatkozik, tehát ahhoz nem kell külsõ engedély a jelenlegi törvény szerint. Tehát itt azt lehet mondani, hogy aki a kémkapcsolatával egy eszpresszóban találkozik, az vigyázzon.

Azt szeretném megkérdezni elnök úrtól, hogy én a következõ ponthoz szeretnék hozzászólni, de egy egészen rövid megjegyzésem volna a jelen körrel kapcsolatban. Megengedhetõ-e az, hogy a felszólalásom elején mondjam el azt, ami még ehhez kapcsolódik? Nem szeretnék külön szót kérni - ez két-három perc terjedelmû.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage