Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Mindenekelõtt emlékeztetném képviselõtársaimat arra a tényre, hogy a Független Kisgazdapárt nevében az ominózus olajgate kipattanásakor rögtön javasoltam, hogy a házbizottság foglaljon állást abban a kérdésben, vajon nem kell-e megismételni valamennyi ezzel kapcsolatos kérdést, miután az érintett miniszter úr a kérdésekre választ nem adott, hanem az alól kibújt.

A mai napig a kisgazda indítvány elõterjesztésére érdemi döntés nem született.

A Független Kisgazdapártot nem nyugtatja meg az a közlemény, amelyet a kormány kiadott, hiszen igaz, hogy a kormány december 7-én megjelentetett egy olyan közleményt, mintha már október közepétõl folyna a kérdésnek a vizsgálata, de én úgy gondolom, ezt a közleményt megcáfolja az a tény, hogy Dunai Imre miniszter úr semmilyen konkrét tényt a hozzá feltett kérdésre az olajgate-üggyel kapcsolatban nem adott.

Tehát úgy tûnik számomra, mintha valamilyen dátumelírás lenne a kormány közleményében, és a december 7-én kelt közlemény elõzményeként ténylegesen ilyen vizsgálati adatok nem szerepelnének, mert egyszerûen nem lehet összeegyeztetni a tényeket a közleményben foglaltakkal, ugyanis az olajgate- botrány különbözõ aspektusai a tények kategóriájába tartoznak, a közlemény pedig a mese világába. Köszönöm szépen. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage