Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm, elnök úr a szót. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Nem akarok titkot elárulni, de a mai napon még napirend elõtt fel fogok szólalni... (Derültség, zaj a bal oldalon.)... az olajgate-ügy egy különleges kihatásával kapcsolatban, amely eddig, úgy tûnik, elkerülte az oly gondosan vizsgálódó MSZP-SZDSZ kormány figyelmét is. Remélem, hogy erre is ki fogják tudni terjeszteni vizsgálódásukat vagy netán ki fog derülni, hogy Horn Gyula már erre nézve is elrendelte a vizsgálatot, amit majd napirend elõtti felszólalásomban a tisztelt Ház tudomására fogok hozni.

Most azonban külön ki kell térnem arra a tényre, hogy most, amikor az olajgate-ügy kipattant, és kipattant az energiaellátással kapcsolatos privatizációs botrányok sora is, a Független Kisgazdapárt kénytelen volt megállapítani, hogy nincs ma az állami, gazdasági élettel összefüggésben egyetlen olyan terület sem, ahol ne lennének kimutathatók súlyos visszaélések, ahol a közvéleményt nem öntötte volna el nagy nyugtalanság éppen amiatt, mert látják, hogy egyik oldalról hogy eluralkodott a korrupció, a másik oldalról pedig mennyire igyekeznek azt elkendõzni.

Ami a képviselõk összeférhetetlenségének tényét illeti, a Független Kisgazdapárt számos esetben rámutatott arra, hogy nekünk nemcsak hogy nincs képviselõnk, akinél ez az összeférhetetlenség fennforogna, hanem kezdettõl szorgalmaztuk ennek az összeférhetetlenségi törvénynek a meghozatalát. Olyannyira, hogy még az Ellenzéki Kerekasztal munkájának befejezésekor részt vettünk annak az összeférhetetlenségi törvénynek a megalkotásában, amely az összes kérdésre megfelelõ választ adott volna. Hogy kik voltak azok, akik megakadályozták ennek az összeférhetetlenségi törvénynek a hatálybalépését, ennek felsorolása bizony megérne egy misét, ezért vissza is fogunk erre térni. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage