Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kíván-e a bizottság elõadót állítani. (Nem jelentkezik senki.) Nem kíván. Megkérdezem a számvevõszéki bizottságot, hogy kíván-e elõadót állítani. (Nem jelentkezik senki.) Nem kíván. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki a vitában felszólalni. (Nem jelentkezik senki.) Jelzés nem érkezett. Megkérdezem dr. Kis Gyulát, hogy kíván-e reagálni az elhangzottakra. (Derültség. - Dr. Kis Gyula: Nem.) Köszönöm szépen. Az általános vitát lezárom.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. Az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e valakinek ezzel kapcsolatosan észrevétele. (Nem jelentkezik senki.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik egyes törvényeknek a Munkaerõpiaci Alap létrehozásával kapcsolatos módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/1679. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/1679/31. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, a foglalkoztatási, a költségvetési, a környezetvédelmi, a mezõgazdasági és az oktatási bizottságot, hogy kívánnak-e a részletes vitában elõadót állítani. (Nem jelentkezik senki.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A részletes vita következik. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. pontjához, amely a törvényjavaslat 1.§-ában a foglalkoztatás elõsegítésérõl és a munkanélküliek ellátásáról szóló törvény 9. § (1) bekezdése c) pontjának elhagyásával az Érdekegyeztetõ Tanács feladatkörét kívánja szûkebben megállapítani. (Nem jelentkezik senki.) Jelzés nem érkezett. Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 10., 11. és 12. pontjai az Országos Munkaerõpiaci Tanácsra irányuló rendelkezések módosítását, illetve kiegészítését indítványozzák. Kezdeményezem, hogy az ajánláspontok tárgyalását kapcsoljuk össze. Amennyiben egyetértenek vele, kérem, kézfelemeléssel jelezzék! (Megtörténik.) Látható többség. Megállapítom, hogy az Országgyûlés a javaslatot elfogadta.

Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában. (Nem jelentkezik senki.) Jelentkezõ nincs. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Az ajánlás 14. és 15. pontja fiatal munkanélküliek foglalkoztatásának támogatására tartalmaz rendelkezéseket. Indítványozom az ajánláspontok tárgyalásának összekapcsolását. Az indítványról kérem, kézfelemeléssel határozzon az Országgyûlés. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában. (Jelentkezik Mádi László.) Megadom a szót Mádi László képviselõ úrnak, Fidesz-Magyar Polgári Párt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage