Szigethy István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! A részletes vita keretében tárgyaljuk a módosító javaslatokat. Ezt azért vagyok kénytelen hangsúlyozni, mert Maczó Ágnes egyrészt nem terjesztett elõ módosító javaslatokat azokban a kérdésekben, amelyekrõl beszélt - amire mindenkinek lehetõsége volt -, másrészt az általa felvetett kérdések egy része valóban reális probléma volt.

Azt szeretném hangsúlyozni, hogy Jánosi György az MSZP részérõl, Magyar Bálint az SZDSZ részérõl, Zsigmond Attila az MDF részérõl és Deutsch Tamás a Fidesz részérõl jegyezték azt a módosítási csomagot, amelyik a kulturális és sajtóbizottság által szerkesztett ajánlás keretében bárkinek rendelkezésére áll.

Nem szeretnék vitába bocsátkozni a Maczó Ágnes által most elmondottakkal, de fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy nincs értelme olyan kritikát most elmondani, amelyre a megoldást már ez a négypárti módosító javaslat általában tartalmazza. Hadd mondjak konkrét példát: Maczó Ágnes például kifogásolta az 5. § (2) bekezdésének a második mondatát, amely szerint az elõterjesztésben az állt: "Nem szabad vallási, más lelkiismereti vagy hitbeli meggyõzõdést népszerûsíteni olyan mûsorszámban, amely nem vallási vagy világnézeti nevelés céljára készült, illetve amelyet nem ilyenként ajánlottak."

(20.20)

Ezzel a mondattal õ hosszasan vitatkozott. Fel szeretném hívni a figyelmét, hogy ez a négy párt által jegyzett módosítási csomag, amelyet egyébként valamennyi bizottság és a kormány képviselõje is támogatott, ennek a mondatnak a mellõzését javasolja.

Gellért Kis Gábor már hivatkozott arra, hogy nemzetközi egyezmények is érintik a különbözõ kvótákat. Fel szeretném hívni a figyelmét arra, hogy azok a minimumok, amelyek az eredeti elõterjesztésben szerepeltek, minimumot jelentenek, nem azt jelentik, hogy annyi magyar mûsor lesz akár a televízióban, akár a rádióban. Föl szeretném hívni a figyelmét arra például, (Az elnök a felszólaló mikrofonjának kikapcsolásával jelzi a felszólalási idõ elmúlását.) hogy a rádióra korlátozódott ez a kérdés. Tehát általánosságban most nem szeretném az idõt húzni, csak azt szeretném mondani, (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ elmúlását.) hogy ne húzzuk az idõt olyan kérdésekkel, amelyekben már rendelkezésünkre áll a megoldás. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage