G.Nagyné Dr.Maczó Ágnes Tartalom Elõzõ Következõ

G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselõtársaim! Én felháborítónak tartom azt, hogy felszólított SZDSZ-es képviselõtársam, hogy ne húzzam az idõt, hogy ne szólaljak föl olyan kérdésben, amiben nem adtam be módosító indítványt. A Házszabály szerint azokban a kérdésekben, ahol módosító indítványt adott be bármelyik képviselõ, jogunk van a vitában részt venni. Én az általános vitában reagálni kívántam csak Bauer, szintén SZDSZ-es képviselõ úr által elmondott rágalmakra. Ott azért nem kaptam szót, mert a 20 percet a Kisgazdapárt már felhasználta.

Emlékeztetnék arra, hogy annak idején, amikor az SZDSZ volt ellenzékben, nem volt idõkorlátozás, heteken keresztül vitatkoztunk általános vitában, és órákon keresztül 40-50 perces beszédeket mondtak el a kritikákról. Most nekünk annyi jogunk nincs, hogy részletesen kielemezzük. Miért ne szólalhatnék föl, amikor van egy ponttal kapcsolatosan kritikám? Módosító indítványt pedig, elmondtam a vezérszónoki beszédemben, nem kívánok benyújtani, mert a törvényjavaslatot egységében elutasítom, és a Független Kisgazdapárt vezérszónokaként elmondtam, hogy alapkérdésekben olyan kifogásaink vannak, amelyek miatt én nem látom értelmét.

Úgy gondolom, hogy parlamenti vita eszközeitõl eltiltani, vagy esetlegesen fölszólítani, hogy ne húzzuk az idõt - , hát kérem tisztelettel, bízzák rám, hogy miben szólalok fel, ha jogom van a részletes vitában fölszólalni. Ha úgy gondolják, hogy nincs jogom, akkor mondják ki, hogy nem lehet fölszólalni, és távozom az ülésterembõl. De elõzzük meg a további vitákat azzal, hogyha valaki föl kíván szólalni egy megnyitott szakaszban, akkor hagyjuk elmondani a véleményét. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage