Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Sok tekintetben nagyon egyetértek azokkal a dolgokkal, amiket Sepsey Tamás képviselõtársam most felvetett.

Magam is úgy gondolom, hogy például egy meghatározott idõre megválasztott vagy kinevezett személy esetében általában nem szokott senkit végkielégítés megilletni. Ennek megfelelõen tehát nem tudom, hogy miért kell hat vagy akár két hónapi végkielégítést adni ilyen határozott idejû megbízatást elvállalt személyeknek. De ugyanez a kérdés felvetõdik a miniszterek és az államtitkárok esetében is. Én ebben az esetben sem vagyok biztos abban, hogy helyes dolog féléves végkielégítést biztosítani minisztereknek, államtitkároknak. Mindazonáltal ezt az errõl szóló jogszabályt még az elõzõ kormány és az az MDF által támogatott kormány hozta, amelynek nevében Sepsey képviselõtársam pillanatnyilag felszólalt.

Hasonlóképpen úgy gondolom, valóban lehet hivatkozni arra, hogy az országnak jelen pillanatban nehéz gazdasági helyzete van, nem biztos, hogy - valaki a múltkor számolta - 70-valahány személynek kell miniszteri, államtitkári, egyéb fizetést biztosítani. Ezzel tulajdonképpen akár egyet is érthetek, mégiscsak azt kell mondanom, hogy a kormány által benyújtott és a kormányzó pártok által támogatott nyár eleji médiatörvény öszesen 10 ilyen személyt írt volna elõ. Éppen hatpárti tárgyalás során az ellenzéki pártok által kifejtett vélemények következtében módosult ez a 10-rõl ilyen nagyra. Tehát jelen pillanatban egy ellenzéki képviselõ részérõl a kormányon ezt számon kérni, úgy gondolom, nem egészen korrekt magatartás. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage