Sasvári Szilárd Tartalom Elõzõ Következõ

SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Én a 153. pontban szereplõ módosító indítványra szeretném felhívni az önök figyelmét, ahol is - és itt egy megjegyzést tennék a jelentésre - hiányzik az egyik képviselõ úr neve, aki ezt a módosító indítványt tette. Glattfelder Béla és Tirts Tamás képviselõtársaim tették azt a módosító indítványt, amelyik az 56. § (1) bekezdése b) pontját javasolja módosítani. Ebben a módosítás iránya arra vonatkozott, hogy a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumában és a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumába 21-21 tagot delegálnak az alábbi szervezetek, és egy felsorolás következik.

A képviselõ urak indítványa arról szól, hogy a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége két fõt delegáljon ebbe a kuratóriumba. Ez egyébként értelemszerûen azzal is jár, hogy a kuratórium létszáma módosul.

Ugyanezt a módosító indítványt tették az 56. § (2) bekezdése b) pontjához is, ahol a Hungária Televízió közalapítvány kuratóriumáról van szó.

Itt a törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványban azzal az indoklással éltek képviselõtársaink, hogy az itt körülírt egyházak társadalmi szerepe jóval magasabb és jóval erõteljesebb, mint a többi egyházé, a kis egyházaké, és így azt tartották arányos képviseletnek, azt a megoldást tartották volna jónak, és tartják jónak, hogy ezek az egyházak két fõt delegáljanak az adott kuratóriumokba. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage