Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mi is fejet hajtunk dr. Antall József miniszterelnök, államférfi emléke elõtt. Halálának második évfordulóján talán kifényesedik kissé a mindennapok gondjaitól eltakart történelmi korszakváltás, a magyar demokrácia és piacgazdaság kiépítésének kezdete, melynek õ volt elsõ miniszterelnöke. Egy alkalommal innen, a szónoki emelvényrõl múltunk nagyjairól úgy beszélt, mint a magyar mitológia részeseirõl. Immáron õ is ezek közé tartozik.

Úgy gondolom azonban, máig és messze a jövõbe ható üzenete az, hogy tovább kell mennünk a vezetésével megkezdett úton, nehéz körülmények között azon a keskeny ösvényen, melyet a XX. század a magyarságnak kijelölt. Tragikus sorsából üzenetként hallom ki azt is, hogy erre a szûk ösvényre, melyre úgyis annyi kõ hull, legalább mi magunk ne dobáljunk köveket.

Emléke elõtt akkor tisztelgünk igazán, ha hiszünk és bízunk nemzetünk felemelkedésében, és ha minden tõlünk telhetõt meg is teszünk ezért. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage