Fodor Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR GÁBOR mûvelõdési és közoktatási miniszter: Köszönöm szépen, elnök asszony. Képviselõ úrnak igaza van abban, hogy a Ház foglalkozott már ezzel a kérdéssel, de a képviselõ úrnak természetesen lehetõsége van rá, hogy ahányszor akar, annyiszor térjen vissza a problémára.

Képviselõ úr azt kérdezi, hogy miért a Korona Kiadó képviselõi nyerték el a pályázatot. Azért, mert õk adták be a legkedvezõbb ajánlatot. Említést tettem már arról, hogy négy cég adott ajánlatot. A négy céget most a parlament plénuma elõtt nem akarom megnevezni, de a képviselõ úrnak szívesen megmutatom, hogy melyik négy cég volt ez. A cégek közül három írásban is megerõsítette a szándékát. Csak érzékeltetésként: az egyik 532 forintos áron tudta volna elõállítani a könyvet, a másik 573 forintos áron, végül a nyertes Korona 455 forintos áron vállalta ezt.

(14.30)

Egyébként pedig a feltételekben benne volt az is, hogy mivel nem tudtuk pontosan, mikor fog elfogadásra kerülni a nemzeti alaptanterv, tudtuk, hogy rendkívül feszített munkáról van szó, tehát a cégnek vállalni kellett azt is, hogy az elfogadástól számított három héten belül készen van a munka, a közben esetlegesen megtörtént változtatásokat átvezeti, a szerkesztésben részt vesz, és ráadásul a kiszállításban ugyancsak közremûködik. A Korona Kiadó ugyancsak vállalta mindezeket.

Tehát ez volt a története, úgy gondolom, hogy teljesen tiszta és fair dolog volt. Ráadásul azt is szeretném hozzátenni, tudja képviselõ úr, hogy a közbeszerzési törvény - ami egyébként ekkor még nem is volt hatályban - 10 millió forint fölötti ügyletnél ír elõ pályáztatást. Ennek az ügyletnek 7 millió 350 ezer forint volt az értéke. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage