Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Két gond van, miniszter úr. Az egyik, hogy a közbeszerzési törvény, az 1995. évi XL. törvény november 1-jétõl hatályban van, és ez a 95. §-ában szolgáltatásmegrendelés esetén 5 millió forintos értékhatárt jelöl meg és nem 10 millió forintot. Ez a gond.

De amennyiben önök máshogyan értelmezik a törvényt, és építési beruházásnak tekintenék ennek a könyvnek a kinyomtatását, és így 10 millió forintos értékhatárt állapítanának meg, akkor is az a gond, hogy a Korona Kiadó egy megrendelõlapot tett bele ebbe a könyvbe, és azt kéri, hogy minden magyar iskola rendelje ezt meg. Magyarországon 5354 oktatási egység van, ha mindegyik csak egyetlenegy füzetecskét rendel meg, akkor a 7 millió 350 ezer forintot meg kell fejelni 10 millió 172 ezer 600 forinttal. De felteszem, hogy iskolánként nem egy füzetet kapnak meg.

Tehát önök, az önök minisztériuma nem járt el kellõ körültekintéssel, mert bõven 18 millió forint fölött van ennek az üzletnek a teljes hozama. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage