Suchman Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Én azt gondolom, hogy a politikai és a gazdasági rendszerváltásról szóló társadalmi döntés visszavonhatatlan, és remélem, hogy a magyar társadalomnak ezt a döntését ön is tiszteletben tartja - pártjának programjában is ez szerepel. Jóllehet tudom, hogy a pártprogram gyakorlatilag sokszor egybeesik az ön napi programjával, emiatt aztán nehezen követhetõ... (Derültség a bal oldalon.).., de azt gondolom, hogy ebben a fõ kérdésben azért talán egyet tudunk érteni.

Az állami tulajdonnak a lebontása, a magánosítás négy évvel ezelõtt vagy öt évvel ezelõtt elkezdõdött folyamat, amely az utóbbi idõben - amit ön kifogásol -, azt gondolom, hogy a törvények alapján és olyan értéken történik, amelyet még az eddig bíráló sajtó is elfogadással vesz tudomásul.

Ezek az értékek nyilvánosságra lettek hozva, s a privatizáció európai történetében páratlan módon a gázprivatizáció például a teljes tévényilvánosság, sajtó nyilvánossága elõtt történt: november 20-án 22 óra 26 perckor közvetítette a televízió. Ha az átláthatóság és a nyilvánosság kérdésében kételyei voltak, helyes lett volna, ha a képviselõ úr megtekinti az adást.

Az értékesítés árfolyama mellett oly jelentõs fejlesztésekre vonatkozó kötelezettséget is tartalmazott a kiírás, melyet a pályázók teljesítettek, amelyek legtöbb helyen meghaladják egyébként a vételárat. Ma reggel is errõl már folytattunk polémiát, és azóta kialakult bennem az a meggyõzõdés, hogy ön azért kívánja lassítani a privatizáció folyamatát folyamatos kérdéseivel és kétkedéseivel, mert a delphoi jósdából érkezett valami üzenet, hogy netán egyszer lesz hozzá köze. Ez az üzenet félreérthetõ volt és rossz volt, ezért a rosszul mûködõ állami vállalatok példájára a delphoi jósdát is privatizálni fogom. Köszönöm szépen. (Derültség, taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage