Lakos László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAKOS LÁSZLÓ földmûvelésügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Asszony! Ön bizonyára félreértette ennek a pályázati kiírásnak a lényegét.

A tenyészállatok beszerzésére és tenyésztésbe állítására két támogatási rendszer mûködik. Az egyikre április 28-ától kezdõdõen lehet pályázni, a másikra pedig augusztus 22-étõl. Ez az úgynevezett 187. számú kormányrendelet, és a december 14-ei határidõvel, tulajdonképpen látszólag egynapos pályázati lehetõséggel nem ezt a pályázatot módosítottuk, csak ennek egy-két pontját, ami tulajdonképpen éppen fordított hatással van, mint amirõl ön beszélt. A szövetkezeteket akartuk olyan helyzetbe hozni, hogy ugyanolyan eséllyel pályázhassanak, mint a termelõk. Tehát ennek a pályázati rendnek a keretében augusztus 22-étõl december 15-éig lehet pályázni. Ez a kiigazítás a többséget nem érinti.

Erre a korlátozásra azért van szükség, mert a költségvetési törvényben szûk keret áll rendelkezésünkre, azt ebben az esztendõben használhatjuk fel, nem vihetjük át a következõ évre. Ezért vezettük be ebben a pályázatban az elõleg rendszerét, hogy megkapja a termelõ akkor is, ha például december 31-én tudja megvásárolni az állatot, kvázi nincs módja az elszámolásra. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage