Fedor Vilmos Tartalom Elõzõ Következõ

FEDOR VILMOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A miniszteri választ nem tudom elfogadni.

Nem tudom elfogadni azért, mert a válaszból számomra egyértelmûen kiderült: immáron nem jogértelmezési különbözõség okából van vita közöttünk, hanem a jogszabály tartalmát illetõen. Csak zárójelben szeretném megjegyezni, hogy a kodifikációs, jogtechnikai hibát ettõl függetlenül továbbra is létezõnek tartom.

Az interpellációmban azt feltételeztem, hogy önkényes és téves hivatali jogértelmezés és alkalmazás miatt zárnak ki jogosultakat a támogatási rendszerbõl. Az ön válasza arról gyõzött meg, hogy az általam ellátásra jogosultaknak ítélt állampolgárok valójában a minisztérium mint jogalkotó szándéka szerint nem jogosultak a támogatásra. Meggyõzõdésem, hogy a jogszabály - még ha az Érdekegyeztetõ Tanáccsal kötött megállapodáson is alapul - nem fejezi ki a kormánynak azt a nagyon világos szándékát, hogy a támogatások valóban a legrászorultabb lakossági csoportokat segítsék.

Ezért kérem a kormányt, hogy a jogszabályt vizsgálja felül, és kezdjen az Érdekegyeztetõ Tanáccsal a jövõ évre vonatkozóan az energiaár-kompenzáció elosztásának módosításáról új tárgyalásokat. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage