Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Nem értettem, hogy miért köszönt Torgyán képviselõ úr kezit csókolommal ma reggel. (Derültség.)

Szeretném ismertetni a miniszterelnök úr válaszát.

Képviselõ úr kérdései a felvezetésnél egyszerûbbek és ellentmondástól mentesek, így az ugyancsak rövid válaszok a következõk:

Az Alkotmánybíróság elnökével folytatott tárgyalásom során a szervezet székhelyének Budapestre történõ helyezése nem merült fel - mondja a miniszterelnök úr.

A fõvároscentrikusság megszüntetésével egyetértek, és támogatom az erre irányuló törekvéseket. Nem tartom és a kormány, sõt az elõzõ kormány sem tartotta a fõvároscentrikusság erõsítésének azt, ha egy szervezet mûködési helye azért Budapest, mert itt képes maradéktalanul megfelelni a vele szemben támasztott követelményeknek.

(16.10)

Emellett az ország kiegyenlített területi fejlõdését az Alkotmánybíróság székhelyének holléte nem befolyásolja.

A fentiek mellett a kormány természetesen tudomásul veszi az Országgyûlésnek a tárgykörben a múlt héten hozott döntését, és megteszi a végrehajtás érdekében megtehetõ intézkedéseket.

Ez a döntés az volt, hogy az Alkotmánybíróság székhelye maradjon Esztergom, ne a költségvetésben döntsünk errõl a kérdésrõl. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage