Glattfelder Béla Tartalom Elõzõ Következõ

GLATTFELDER BÉLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. A Fidesz-Magyar Polgári Párt a fogyasztási adóról szóló törvénytervezetet nem szavazta meg. Ennek a legfõbb oka az, hogy úgy ítéljük meg, a kormány immáron gátlástalanul emeli a különbözõ adókat... (Közbeszólás jobbról: Így van!).., figyelembe sem veszi a különbözõ közgazdasági megfontolásokat, így a fogyasztási adónál például azt, hogy az adóemelésekkel tulajdonképpen a feketegazdaságot éleszti, táplálja.

Úgy ítéljük meg, mára tarthatatlan, hogy a kormány szinte fûre-fára adót vet ki. Hiába javasoltuk, mégsem fogadták el azt a módosító javaslatunkat, miszerint teljesen felesleges a fûszerpaprika adóztatása.

A cigaretta adóztatása jól mutatja, hogy a kormány a különbözõ adónemek megállapításánál nem veszi figyelembe a különbözõ gazdaságpolitikai megfontolásokat. Így például nem vette figyelembe azt, hogy a cigaretták esetében a fogyasztási adó emelése rontja a magyar iparnak az Európai Unióhoz való csatlakozási képességét, és ezen a területen is a feketegazdaságot éleszti. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage