Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Dávid Ibolya képviselõ asszony által felvetett, valóban országos jelentõségû problémához én is csatlakozom, és külön örülök annak, hogy itt van pénzügyminiszter úr is és így közvetlenül hallja ezt a problémát, amit mi fölvetünk. Úgy vélem, hogy a privatizációnak nemcsak a tárgya fontos, hanem az is, hogy mibe kerül, ebben a jelenlegi helyzetben különösen.

Hallottuk itt ezt a problémát, amihez én annyiban csatlakoznék, hogy felhívom a figyelmet arra: a különbözõ kötelezettségvállalások, a felvett hitelek törlesztése, az értékesítési, a vagyonkezelési költségek - és még sorolhatnám - a készpénzbevétel egyre nagyobb hányadát emészti fel. Ugyanakkor rá szeretnék mutatni arra is, hogy az ÁPV Rt. a '94-ben veszteséges ÁV Rt. jogutódja, és itt a "veszteséges"-en van a hangsúly. Az ÁPV Rt. bértömegének meghatározásánál nem érvényesítette a kormány határozatát, mely szerint veszteséges társaságoknál a keresettömeg ne növekedjék, az átlagkereset ne haladja meg a hat százalékot.

Továbbá fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy az itt szóban forgó ÁSZ- vizsgálat igen részletesen kitért valamennyi pénzügyi problémára ezen a téren. Javaslatokat és ajánlásokat is tett, amelyeket én a kormány szíves figyelmébe ajánlok. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage