Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Mivel egyébként hozzá fogok szólni, most csak Tóth Károly képviselõtársam fölszólalására reagálnék néhány mondatban.

Nagyon örültem, hogy Bauer képviselõtársam is nézi az óra számlálóját, mert Tóth Károly képviselõtársam több mint 5 perces hozzászólásában jogtörténetet tanított a számunkra, hogy mi történt az elmúlt idõszakban, kik miért hozták meg a korábbi törvényt. Ez egy törvényjavaslat, errõl kellene nekünk általános vitában beszélnünk, nem arról, hogy a múltban mi történt, kik miként csinálták, kampánycélokból, nem kampánycélból, kire vonatkozott, kire nem vonatkozott.

Talán el kellene gondolkozni a Magyar Szocialista Párt képviselõjének, hogy esetleg az akkori Magyar Szocialista Párt képviselõi között voltak olyan személyek, akiket érintett ez a törvény, akiket érint ez a törvény. Tehát nem teljesen megfelelõ, hogy a Háznak csak egyik oldala akarta ezt a törvényt késõbb meghozni. A Ház nagyon sok tagját érintette - de ez egy gyanúsítgatás - , adott esetben ez a törvény, fõleg azokat, akik az elmúlt idõszakban olyan erõszakszervezetek, politikai szervezetek vezetõi voltak, akik a törvény hatálya alá tartoznak.

Szeretném fölhívni képviselõtársam figyelmét: lehet, hogy számára bizonytalan az a kör, akiket megnevez Balsai képviselõtársam, mert való igaz, elképzelhetõ, hogy a nagyköveteket, a Magyar Rádió elnökét, a Magyar Nemzeti Bank alelnökeit, a rendõrkapitányokat képviselõtársam nehezen tudja értelmezni, kik azok. Meg kell mondani, azt hiszem, ebben az országban vannak olyanok, akik meg tudják fogalmazni, hogy ki a nagykövet, meg tudják fogalmazni, hogy ki az államtitkár, ki a hivatásos bíró. Ha erre a körre vonatkozik ez a törvény, akkor ez nem egy átláthatatlan, nem egy bizonytalan törvény, hanem egy, a végrehajtásában alkalmazható törvénymódosítás.

Igen tisztelt Képviselõtársaim! Az Országgyûlés gazdasági törvényekkel foglalkozott, csak ez a kormányjavaslat nem volt benyújtva. Tehát nem igaz az, hogy azért nem foglalkozott... (Az elnök pohara kocogtatásával jelzi, hogy lejárt az idõkeret.) ..., mert gazdasági jogalkotást kellett neki végeznie. Azért nem fogalmazott, mert a kormány elmulasztotta beterjeszteni. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage