Rubovszky György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Én is az MSZP frakcióvezetõ-helyettesének a megjegyzésére szeretnék reflektálni. Szeretném felhívni a figyelmet arra - amire Balsai István képviselõ úr is rámutatott -, hogy a napirendre nem vett kormány-elõterjesztést nem az ellenzék hozta szóba, hanem emlékezetem szerint Tóth Károly képviselõ úr, mégpedig olyan összefüggésben hozta szóba, amely azt tartalmazta, hogy a kormány elõterjesztése feleslegessé tenné Balsai István elõterjesztését.

Szeretnék hivatkozni arra, hogy az én felszólalásom lényege is az volt, hogy a bírák helyzetének rendezetlensége - amely 1995 kora nyarán oly nagy vitát váltott ki a parlamentben - a kormány-elõterjesztéstõl változatlanul megmarad. Kizárólag a Balsai-féle elõterjesztés az, amely a bírák fegyelmi felelõsségét a bírósági törvénybõl átemelné ebbe a törvénybe. Ez megoldana egy olyan problémát, ami a hatályos jogban nincs megoldva.

Függetlenül attól, hogy a kormány elõterjesztése pillanatnyilag nem szerepel a napirenden, de tudjuk, hogy van. Engedtessék meg - azzal a hivatkozással felvértezve, amelyre Tóth Károly képviselõ úr hívta fel a figyelmet, hogy majd az milyen megoldásokat talál - , hogy orvul elõremenve belelapozzunk a napirendbe. Feltétlenül kell beszélni mind a kettõrõl. Az én felszólalásomnak akkor is az volt a lényege - és ezt a frakcióvezetõ-helyettes úrnak mondom -, hogy meggyõzõdésem szerint mind a két elõterjesztésben vannak olyan lényeges kérdések, amelyek egymást nem zárják ki, hanem együttesen fogják javítani a hatályos jogunkat.

Nem feladatom, hogy Sepsey Tamás felszólalását megvédjem, de azt hiszem, hogy egyetlen olyan kérdés sem volt, amelyet õ nem az általános vita tárgyát képezõ jogszabállyal kapcsolatban vetett volna fel.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage