Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Természetesen a kormánynak most nem is volna kötelessége válaszolni ezekre a kérdésekre, ugyanakkor azt hiszem, a kormánynak nem két perce van arra, hogy ezekre a kérdésekre választ adjon.

A Budapest Bank botrányai már több mint egy éve, gyakorlatilag a sajtó hasábjain folyamatosan megjelennek, és a kormányzati elemek, a kormányzat különbözõ képviselõi igazából nem tudtak tiszta vizet önteni a pohárba ezzel kapcsolatban.

Ezért a Fidesz-Magyar Polgári Párt részérõl, frakciójának a nevében a múlt héten levelet intéztem Horn Gyula miniszterelnök úrhoz azzal kapcsolatban, hogy a sajtóban napvilágot látott feltételek mellett semmiképpen se kerüljön sor a Budapest Bank privatizációjára, mégpedig azért, mert azt gondolom, azok az adatok, amelyek az elmúlt héten megjelentek, azok lényegében azt jelentik, hogy a magyar állam, a magyar állampolgárok a saját zsebükbõl még fizetnek is azért, hogy valaki, egy külföldi vásárló megvegye a Budapest Bankot.

Ez tarthatatlan, ez elfogadhatatlan, követeljük, hogy a kormány adjon nyilvánosságot az azzal kapcsolatos érveinek, hogy mi történt igazából a Budapest Bank környékén, és ezt nem interpellációra adott válaszként, hanem az állampolgárok pénzéért való felelõssége miatt normál kötelezettségként meg kellene hogy tegye, és már régen meg kellett volna tennie. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage