Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Itt a vitát hallgatva, eredetileg úgy terveztem, hogy ismét szólok, ehhez engedélyt kérve a Ház elnökétõl; de ettõl elálltam. Aki nem ismeri, hogy most mi folyik a törvényhozás hátterében vagy hátsó udvarában, az könnyen arra gondol, hogy itt egy egyszerû feles törvényrõl megy a vita, és vannak képviselõk, akik nem értik meg ennek a decentralizálásnak, ennek a bizonyos pénzeszközök koordinálásával kapcsolatos törvénynek a szándékait.

Szeretném elmondani, hogy ma ismét azt tapasztaltam, hogy a parlament elé bekerül egy olyan törvény, amelyrõl elkezdõdik az általános vita, és ezt követõen több mint 50 módosító javaslattal a kormánykoalíció képviselõi már olyan mértékben adtak be módosító javaslatokat, amelyek javíthatják ezt a nehezen javítható törvényt; én magam is ma már körülbelül 30 módosító javaslatot adtam be.

Arra akarok utalni, hogy ilyen mennyiségû javaslatnál a házbizottságnak meg kellene vizsgálni, hogy vajon arról a törvényrõl folyik-e a vita, amelyik a Ház elõtt, amely a képviselõk elõtt van. Szerintem már korántsem arról a törvényrõl folyik a vita, hiszen a koalíciós pártok képviselõi tudják, hogy milyen módosító javaslatban tettek megállapítást. Vita folyik itt a középszintrõl, a megye szerepérõl, amelynek nem ebben kellene megnyilatkozni, és végeredményben az elõzõ hozzászólásokkal, kétperces hozzászólásokkal magától a törvény lényegi elemeitõl vesszük el a vitaidõt.

Nekem is az a véleményem - lehet, hogy ezt a Ház elnöke be is jelentette -, hogy január közepéig nem záródik le az általános vita, ezen módosító javaslatok beadásának a határideje kitolódik; ez egy nagyon lényeges információ, ami a házbizottságon megszületett.

(17.30)

És most itt egymás idegrendszerét, egymás türelmét karácsony, szenteste elõtt ilyen kérdésekben igénybe venni felesleges. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage