Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök úr azt mondta, ne vitatkozzunk arról, ami a bizottságban történt, hanem a tényekrõl vitatkozzunk. Magam is ennek alapján tettem az ügyrendi javaslatomat. A tény az, hogy az írásban kiküldött napirend, amelyet valamennyien kézbe kaptunk a hétvégi futárpostával, arról szól - és ezt megszavazta ma a Ház a napirendek elõtt -, hogy a területfejlesztésrõl és a területrendezésrõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy ma ezt a vitát le kell zárni.

Azt mondtam az elõbb is, amikor az ügyrendi javaslatot tettem, hogy nyitottak vagyunk minden ésszerû javaslatra, kompromisszumra, de nagyon kérem, hogy az értelmezésünkben ne legyen benne, hogy ez nem eldöntött kérdés, hanem majd csütörtökön valamit mond a házbizottság.

Tehát azt gondolom, hogy ebben döntés született. Ha ettõl el akarunk térni, arra van a Házszabálynak megoldása, és akkor a Házszabályt betartva kell erre valamilyen megoldást találni. Elnök úr bólogatásából azt látom, hogy ezt elfogadja, de ha nem így van, nyilván elnök úr megmondja.

Nem tudom, rátérhetek-e a kétpercesemre, vagy itt most álljak meg...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage