Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Köszönöm szépen ismét a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Egyetlenegy dologra szeretnék reflektálni, ami itt elhangzott az elõzõekben a vitában. Nagyon kérem ellenzéki képviselõtársaimat, ne állítsák be úgy, mintha egy benyújtott törvényjavaslat után született volna a koalíciós pártok között valamilyen megállapodás, amelybõl önök ki vannak zárva, és nem tudják, hogy mi a tartalma - és ezért nem tudják, hogy mirõl folyik az általános vita.

Elõször is, a két koalíciós párt még a törvény benyújtását megelõzõen egyeztetett, és készített egy olyan szakmai anyagot, megállapodást, amelyet egyébként megismerhettek önök is. Hiszen Balsay Istvánnal együtt több olyan egyeztetésen voltam magam is személyesen jelen, ahol akár az önkormányzati érdekképviseletekkel, akár regionális szinten az érintett szereplõkkel egyrészt a koalíciós pártok szakmai elgondolását, másrészt egy normaszöveget, ami a minisztériumban készült, több menetben egyeztettek.

Tehát azt gondolom, hamis beállítás az, hogy itt a koalíciós pártok valamiféle "cilinderben matatnak", amibõl nem tudják az ellenzéki képviselõk, hogy mi fog kikerülni. Nem errõl van szó. Ezek olyan, nyilvános vitákon is megforgatott elgondolások, javaslatok, amelyeknek nagy része beépült egyébként a törvényjavaslatba; azon része, amely nem épült be a törvényjavaslatba, a sokféle egyeztetésben - hiszen itt nagyon sokféle érdek jelenik meg, és nagyon sokféle és sokszínû egyeztetés volt - valamilyen más kimenetelt kapott. Errõl szól most az általános vita, és természetesen ezen - úgy, ahogy Baráth Etele elnök úr is elmondta - az ellenzéki képviselõk javaslata alapján a részletes vitában tovább lehet vitatkozni. Köszönöm szépen a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage