Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Lamperth Mónika képviselõtársam szólása késztetett arra, hogy reagáljak. Szeretném tájékoztatni a tisztelt Házat arról, hogy az MSZP és az SZDSZ parlamenti képviselõcsoportja megállapodását a benyújtott törvénytervezet - ahogy az újságban megjelent - 26 ponton módosította, és ezért az SZDSZ nem támogatta az elõzetes viták alapján ezt a benyújtott és most tárgyaláson, általános vitán lévõ törvénytervezetet. Ezért keletkezett most közel 30 ponton az a módosító javaslat, amelyet a tisztelt Ház még nem ismer. Azt is szeretném Lamperth Mónika képviselõtársamnak elmondani, hogy az önkormányzati szövetségekkel való egyeztetésnél 17 alkalommal vettem részt különbözõ szintû tárgyalásokon, regionális, országos és más fórumokon. E törvénytervezet változásának megvan a teljes sorozata: a kezdéstõl a most benyújtottig.

A megyei jogú városok szövetsége teljes egészében, minden SZDSZ-es és MSZP- s nagyvárosi polgármester elveti ezt a törvénytervezetet. A kisvárosok szövetsége nem ért ezzel egyet, a TÖOSZ pedig még a beterjesztés idõszakában rendkívüli módon kifogásolta e törvénytervezet benyújtását, és alkotmányossági aggályokat fejezett ki.

Ilyen módon került be, tisztelt képviselõ asszony, ez a törvénytervezet a parlament elé; és itt most arról beszélt több képviselõ - amit képviselõ asszony kifogásolt -, hogy nem arról folyik a vita, ami beterjesztésre került, hanem a módosító indítványokról. Ezért szeretnénk ezeket megismerni, és egy olyan törvénytervezetrõl vitatkozni az általános vita során, amellyel a kormánypártok egyetértenek, amellyel a kormány egyetért és így tovább. Köszönöm a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage