Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon nem szeretek ifjú hölgyekkel vitatkozni - és Lamperth Mónika igen tisztelt képviselõtársam különösen annyira vonzó egyéniség, hogy nagyon rosszul esik vele vitatkoznom. De kénytelen vagyok idézni az Országgyûlés hiteles jegyzõkönyvébõl, mégpedig az 1995. december 12-én, kedden készült jegyzõkönyvbõl, a 15 606. hasábból - és ez elhangzott 12-én, gondolom, olyan 9 óra 55 perckor. Szó szerint idézem a következõt; dr. Wekler Ferenc, a Szabad Demokraták Szövetsége képviselõcsoportjának vezérszónoka mondta a következõket: "Meg kell mondanom õszintén, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége a beterjesztett törvényjavaslattal nem ért egyet." Továbbmegyek, a következõ mondat így szól: "A törvényjavaslatnak azt a formáját, amelyet a törvényjavaslatot kezelõ miniszter, illetve a kormány beterjesztett, nem tudja támogatni..." - tudniillik az SZDSZ.

(18.30)

Kérdezem képviselõ asszonyt, akkor miért beszél arról, hogy a törvényjavaslat beterjesztésekor, illetõleg most itt teljes egyetértés van.

Az egyik koalíciós partner itt, ebben a Házban - itt a jegyzõkönyv - bejelentette, hogy nem ért egyet. Akkor ne beszéljünk arról, hogy ez kétpárti megállapodás! Lehet, hogy majd elõvarázsolnak valamit, de itt a jegyzõkönyv, s kérem, hogy ezt ne vonják kétségbe, mert akkor az egész parlamentet most, így ahogy van, be kell zárni, privatizálni kell, és el kell adni az olajipari vállalatokkal és az összes egyébbel együtt. (Derültség a bal oldalon. - Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage