Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõ Úr! Ha vissza tetszik olvasni az elõbb általam elmondottakat az elkészült jegyzõkönyvbõl, majd látható, hogy nem azt mondtam, hogy itt mindenben tökéletes egyetértés van, és ezzel mintegy cáfoltam volna az ön által állítottakat.

Én azt mondtam, hogy az SZDSZ és az MSZP közötti egyeztetések még a törvény benyújtása elõtt zajlottak, akkor készült az az írásos anyag, amit mindenki megkaphatott, és ennek nagy része, egy része - most mindegy, hogy milyen arányt mondok - beépült a törvényjavaslatba. Természetesen ettõl még Wekler Ferenc megítélheti úgy, hogy az az õ álláspontjával vagy az SZDSZ álláspontjával nincs szinkronban.

Köztudomású, a sajtóban is lehetett olvasni, hírt lehetett arról szerezni, hogy utána további egyeztetés zajlott a kormánypártok között, és ez majd módosító indítvány formájában a Ház elé kerül, de én azt szeretném még egyszer nyomatékosan mondani, hogy a benyújtott törvényjavaslatról folyik a vita, s egyébként, amikor ön idézte a jegyzõkönyvbõl Wekler Ferenc képviselõ úr állítását, akkor a továbbiakat már nem olvasta fel. Képviselõtársam segített nekem abban, hogy megtaláljam, hogyan folytatódott. Amikor azt mondta, a törvényjavaslatnak azt a formáját, amelyet a törvényjavaslatot kezelõ miniszter, illetve a kormány beterjesztett, nem tudja támogatni, akkor azzal folytatta, hogy "befejezõdött ugyanakkor egy olyan tárgyalás, egy egyeztetési folyamat, amely lehetõséget nyújt arra, hogy a beterjesztett törvényjavaslaton változtatást hajtsunk végre közösen." Ez a lehetõség természetesen adott az ellenzéki képviselõknek is. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage