Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Emlékeztetni szeretnék arra, hogy a Budapest Bank részére a kormány által juttatott 12 milliárdos tõkeinjekció ügyében parlamenti vizsgálóbizottság alakult, és jelenleg is mûködik, és minden ellenkezõ híreszteléssel ellentétben, ez a bizottság folytatja tevékenységét, és várhatóan januárban fogja nyilvánosságra hozni megállapításait.

Annyit máris meg lehet állapítani, hogy az a bizonyos 15 milliárdos vételár elég furcsa arányban áll a 12 millárdos tõkeinjekcióval; úgyhogy ezt mi is rendkívül alacsonynak tartjuk és aggódunk ennek a banknak a privatizációja miatt. Aggódunk azért is, mert tulajdonképpen nem tudjuk igazán, hogy mi történik, és az a bizonyos határidõ - ameddig ezt, ha a privatizálás nem következik be, vissza kellett volna már fizetni -; most meghosszabbításra került ez év végéig. Tehát most nyilván a Budapest Bank körül valami történni fog. Csak azt szeretném a tisztelt Ház tudomására hozni, hogy a tõkeinjekciót vizsgáló bizottság mûködik, nem kívánja a privatizációt veszélyeztetni, de ugyanakkor megállapításait most már nem túlságosan távoli idõben nyilvánosságra fogja hozni.

Magának a Budapest Banknak privatizációja miatt mi is messzemenõen aggódunk, a 15 milliárdos vételárt alacsonynak tartjuk. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage