Kis Gyula József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Örülök annak, hogy Csehák Judit így látja ezt a kérdést, és valóban, itt önmérséklet és együttmûködés kívánatos. Azonban azt le kell szögeznem, hogy a törvény véleményem szerint elég egyértelmûen fogalmaz, amikor azt mondja, hogy a társadalombiztosítási alapok költségvetéseit az önkormányzat készíti el és a jogalkotás rendjének megfelelõen terjeszti az Országgyûlés elé.

(12.50)

Ebben az esetben a jogalkotás rendjének megfelelõ elõterjesztés az, hogy az állami költségvetési törvénnyel együtt - mint ahogy az államháztartási törvény rendelkezik - szeptember 30-áig elõterjeszti. Itt jogértelmezési vita nem lehet. Szerintem itt a törvényalkotó annak idején sem hozott kétértelmû vagy nehezen értelmezhetõ jogszabályt; azt hiszem, 87 százalékkal mindannyian, közösen - többek között mindketten - megszavaztuk akkor.

Arról van szó, hogy a jogalkalmazó nem élt ezzel a lehetõséggel. Mert ha belegondolnak: két hónappal ezelõtt ugyanígy került volna elénk, csak éppen nyertünk volna két hónapot arra, hogy történjék valami érdemi változtatás.

Itt tehát a jogalkalmazó - adott esetben a kormány - szándéka vagy magatartása az, ami hibáztatható, és nem a parlament, amely úgy döntött, ahogy ezt az elõbb idéztem. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage