Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Két perc elég lesz reagálnom a hozzám intézett megjegyzésekre.

(13.00)

Nagyon sajnálom, hogy Szolnoki Andrea képviselõtársam elment, mert végtelenül egyetértek vele abban, hogy az az 5 százalékkal megemelt átmeneti finanszírozás rettenetesen kevés, és ennek nem szabad több hónapig érvényben lennie. Azt gondolom azonban, hogy ellenzéki képviselõként ki kell jelentenem - ki jelentenünk -, hogy ebbõl a felelõsségbõl, ebbõl a felelõtlenségbõl, ami miatt ez bekövetkezhetett, nem tudunk részt vállalni.

Másrészt: igenis meg kell erõsítenem azt a kijelentésemet, hogy állampolgárok hamarabb fognak meghalni, ha lassan eljutunk addig, hogy az idõs emberek az igen csekély nyugdíjukból már az alapvetõ gyógyszereikhez sem tudnak hozzájutni, ha - és ezt Szolnoki Andrea mondta el - az emberibb otthoni ápoláshoz szükséges költségfedezetet nem találjuk meg ebben a '96-os költségvetésben.

Szeretném megköszönni Kiss képviselõtársamnak azokat a szûkített jogosítványokat, amelyekkel alátámasztja a parlamenti demokrácia sérülését, hogy jogunk lesz majd csatlakozó módosító javaslatokat benyújtani.

Egyetértek Csehák Judit képviselõ asszonnyal, aki együttmûködésre kért és szólított fel bennünket. Természetesen erre készek lettünk volna és készek leszünk, ha egy olyan törvényrõl kell majd közösen, felelõsségteljesen vitatkoznunk, amely sajnos nem került a Ház elé, de reményeink szerint lesz még módunk errõl tárgyalni. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage