Keleti György Tartalom Elõzõ Következõ

KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársam! A kérdésben jelzett ügy kapcsán december 7-én jelent meg egy közlemény, amely szerint a miniszterelnök utasítására a Miniszterelnöki Hivatal már októberben vizsgálatot kezdett a kõolaj- beszállítás, illetõleg a magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatok egyes vonatkozásaival foglalkozó, a Miniszterelnöki Hivatalhoz is eljuttatott dokumentumban foglaltakról.

A közlemény tudatta, hogy a vizsgálat december 18-áig zárul le - ez meg is történt -, és jelentést kell készíteni a vizsgálat kapcsán a kormány részére. Ez a jelentés készül. A kormány december 21-i ülésén fogja ezt a jelentést megtárgyalni. Így - mint a kormány tagja - én sem ismerem még ezt a jelentést, hiszen ez a jelentés - még egyszer mondanám - a holnaputáni kormányülésen kerül megtárgyalásra. A kormányülést követõen a közvélemény - és így a parlamenti képviselõk is - haladéktalanul tájékoztatást fognak kapni az ügyrõl.

A fentiekbõl következõen kérem képviselõ úr és a tisztelt Ház megértését. Azt gondolom, hogy egy korrekt vizsgálat lefolytatásához zavartalan körülmények kellenek; kérem, hogy két napig legyen türelemmel, amíg a kormány a jelentést megtárgyalja, és azt követõen a közvélemény elé fogja tárni a vizsgálat megállapításait.

Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage