Glattfelder Béla Tartalom Elõzõ Következõ

GLATTFELDER BÉLA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselõtársaim! Államtitkár úr, nem tehetek róla, hogy a miniszter úr nem tud a kérdésemre válaszolni - én a kérdést hozzá intéztem. Azt hiszem, erre a Házszabály alapján mindenképpen jogom volt.

Sajnálom, hogy ön a kérdésekre nem tudott választ adni, de lennének itt további problémák is, ebben az ügyben. Például az, hogy a privatizáció nyomán egy Zellstoff nevû cég jutott a Dunapack Rt. részvényeinek többségéhez, amire azonban egy Prinzhorn nevû cégnek elõvásárlási joga volt. Az elõvásárlási jog gyakorlása megtörtént, méghozzá olyan körülmények között, hogy a Dunapack Rt. privatizációjára vonatkozó, a Zellstoffal megkötött szerzõdésbõl azokat a részeket, amelyek a Prinzhorn számára elfogadhatatlanok voltak, kivették. Ennek alapján úgy érzem, teljesen egyértelmû, hogy az ÁPV Rt.-n belül olyan erõk munkálkodtak, amelyek számára teljesen mindegy volt, hogy milyen áron, milyen körülmények között, de mindenképpen a Prinzhorn kezére kívánták juttatni a Dunapackot.

Kérem megvizsgálni annak a lehetõségét, hogy milyen módon lehet a törvényes állapotot és a magyar privatizáció tisztaságába vetett hitet helyreállítani. Köszönöm szépen figyelmüket. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage