Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Belátom, hogy nekem kényszerült feltenni a kérdést, mert akinek erre valóban válaszolnia kellene, nincs abban a helyzetben, hogy ebben az idõszakban kérdéseket lehetne feltenni számára. (Derültség. - Dr. Torgyán József: Jelenleg még nem!)

(16.10)

Ami a képviselõ úr kérdését illeti, azt kell mondanom, hogy a Belügyminisztériumnak egy próbavokssal kapcsolatban nincsenek teendõi. Lehet kérni ebben persze adatszolgáltatást a Belügyminisztériumtól - ilyen kérés nem érkezett; lehet fordulni a jegyzõhöz - a jegyzõhöz ilyen kérés nem érkezett; lehet kérni a rendõrségtõl biztosítást - a rendõrséghez ilyen kérés nem érkezett; (Derültség a bal oldalon.) lehet értesíteni a pártokat egy ilyen eseményrõl - a pártokhoz ilyen értesítés nem érkezett. (Derültség a bal oldalon.) Az eddigi információk alapján úgy tûnik, hogy vagy nem volt próbavoks Tamásiban, vagy azon nulla fõ vett részt. (Derültség.) Lehet, hogy ezek 92 százaléka egy pártra szavazott, de ezt nem tartom túl jelentõs eseménynek. (Derültség és taps.)

Ami képviselõ úr kérdésének második felét illeti - nevezetesen, hogy miért nem vizsgáljuk egyes politikusok állításainak valóságtartalmát, és miért nem cáfoljuk, ha az nem felel meg a valóságnak -, azt kell válaszolnom, hogy sajnos a Belügyminisztérium közvetlen alárendeltségében - mindenkit számításba véve - "csak" mintegy 75 ezer ember dolgozik, ezért nem rendelkezünk elegendõ kapacitással ehhez. Köszönöm a figyelmüket. (Derültség és taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage