Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A tárgysorozatba-vétel tárgyában képviselõcsoportonként egy képviselõ és az elsõként szólásra jelentkezett független képviselõ legfeljebb kétperces idõkeretben felszólalhat. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy tárgysorozatába veszi-e dr. Sepsey Tamás képviselõ úr H/1176. számú önálló indítványát a kárpótlási jegyek felhasználásával kapcsolatos kormányzati feladatokról. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Donáth László jelzi, hogy a gépe nem mûködik.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 80 igen szavazattal, 166 ellenszavazattal, 21 tartózkodással az elõterjesztést nem vette tárgysorozatába.

Az emberi jogi bizottság a rendkívüli ülésszakon történõ tárgyaláshoz szükséges számú aláírás csatolásával, sürgõs tárgyalást kérve nyújtotta be az egyházak közvetlen állami támogatására jóváhagyott 1996. évi költségvetési keret felosztásáról szóló országgyûlési határozati javaslatát H/1846. számon. Kérdezem dr. Gellért Kis Gábor urat, a bizottság elnökét, hogy kívánja-e a sürgõsséget két perc idõtartamban indokolni. (Dr. Gellért Kis Gábor bólint.) Jelzése alapján megadom a szót dr. Gellért Kis Gábornak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage