Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalásba-vétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Kovács László miniszter jelzi, hogy nem mûködik a gépe.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 282 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány sürgõs tárgyalást kérve nyújtotta be az 1995. évi LXXII. számú törvényben elfogadott agrárgazdasági támogatások elõirányzatai együttes összegének túllépéséhez történõ hozzájárulásról szóló országgyûlési határozati javaslatát H/1838. számon. A benyújtással egyidejûleg kérte, hogy a rendkívüli ülésszak programja egészüljön ki az elõterjesztéssel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalásba- vétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 296 igen szavazattal 1 ellenében, 3 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

(18.10)

Mivel a házbizottság ülésén nem jött létre megállapodás az 1956. évi forradalom és szabadságharc 40. évfordulójának megünneplését elõkészítõ eseti bizottság létrehozásáról szóló országgyûlési határozati javaslat tárgyalása kérdésében, a csütörtöki ülésen az Országgyûlés elnöke nem fog javaslatot tenni az elõterjesztés napirendrevételére. Erre figyelemmel a sürgõs tárgyalásbavételrõl most nem határozunk.

Dr. Rab Károly képviselõ úr a szükséges számú aláírás csatolásával kivételes és sürgõs tárgyalást kért a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. számú törvény módosítását indítványozó T/1808. számú önálló indítványára. Kérdezem dr. Rab Károly urat, kívánja-e indokolni. (Dr. Rab Károly: Igen.) Igen, megadom a szót dr. Rab Károlynak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage