Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Kérdezem a további képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni. (Nem jelentkezik senki.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A törvény hatálybalépése szükségessé teszi a sürgõs kihirdetést. A Házszabály 108. §-ának (2) bekezdése értelmében az Országgyûlés felkérheti az Országgyûlés elnökét, hogy a törvény sürgõs kihirdetését kérje. Errõl az Országgyûlés vita nélkül határoz.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, felhatalmazza-e az Országgyûlés elnökét a sürgõs kihirdetéshez szükséges intézkedés megtételére. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 219 igen szavazattal, 86 ellenében, tartózkodás nélkül egyetért a törvényjavaslat sürgõs kihirdetésének kezdeményezésével.

(19.20)

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/1456. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/1456/628. számon kapták kézhez. Megadom a szót Akar László államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának, aki válaszolni kíván a korábbi vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage