Béki Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök asszony, köszönöm a szót. Szeretném megindokolni az igen szavazatunkat, hiszen a Szabad Demokraták Szövetségének képviselõi végül is igennel szavaztak erre a törvényjavaslatra. (Közbeszólás jobbról: Elég nagy baj!) Nagyon súlyos viták vannak mögöttünk, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez a törvény minden részletében tetszik nekünk.

Szavazatunkat elsõsorban az indokolja, hogy a három legrászorultabb célcsoportot sikerült kedvezményezni ebben a törvényben. Szeretném örömömet kifejezni azzal kapcsolatban, hogy súlyos vitákban a Népjóléti Minisztérium végül is kompromisszumkészséget mutatott, következésképpen a három és több gyermeket nevelõ szülõk, a fogyatékos, tartós beteget nevelõ szülõk és a gyermeket egyedül nevelõ szülõk kedvezményezettek lettek ebben a törvényben.

Éppen ezért annak megfelelõen, ahogy mi azt a vitában elõrebocsátottuk, arra való tekintettel, hogy a módosító indítványainkat egytõl egyig elfogadta a Ház, nagy többséggel meg tudtuk szavazni a törvényt. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage