Tóth Károly Tartalom Elõzõ Következõ

TÓTH KÁROLY (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Szocialista Párt nevében a pozitívumok elvén, alapján szeretném indokolni döntésünket négy pontban.

A Szocialista Párt támogatta a törvényjavaslatot, mert hosszú évek, évtizedek után végre törvény által részletesen szabályozottá, rendezetté vált a nemzetbiztonsági szolgálatok tevékenysége és ezt mi nagyon fontosnak tartottuk. Ezt nem cáfolták mások sem.

Másodszor. Támogattuk, mert a törvényjavaslat parlamenti vitája a garanciák folyamatos bõvülésérõl szólt. Mind emberi jogi, mind a szervezet mûködése szempontjából úgy gondolom, senki nem cáfolhatja. Minden olyan javaslat, módosító indítvány elfogadásra került, amely a garanciális elemeket bõvítette.

Harmadszor. Támogattuk azért, mert ez a törvény megteremti a társadalmi és parlamenti ellenõrzés lehetõségét - ez eddig ilyen mélységben nem volt meg - pontosan a nemzetbiztonsági bizottságnak adott jogosítványokon keresztül.

Negyedszer. Támogattuk, mert a nemzetbiztonsági bizottság az elõterjesztõvel teljes egyetértésben és azt hiszem, ritka példaértékûen, garanciát vállalt arra, hogy a törvény érdemi mûködése után, annak tapasztalatait figyelembe véve, kész arra, hogy végiggondolja a törvény mûködésének tapasztalatait és ha szükséges, akkor módosításokat javasoljon az Országgyûlésnek, beleértve a több ellenzéki képviselõ, párt által érintett szervezeti kereteket is.

Mi ilyen pozitívumok alapján támogattuk a törvény elfogadását. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage