Hack Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HACK PÉTER, az alkotmány- és igazságügyi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A bizottság, tekintettel az Országgyûlés döntésére, miszerint a Házszabálytól eltérõen a keddi módosító indítványról történõ szavazás után ma van a végszavazás, ma délelõtt volt kénytelen megvitatni az esetleges koherenciazavarokat. A dolog természetébõl adódóan ennél a törvénynél a szokásosnál több zavar keletkezett, így összesen 46 pontot tartalmaz az ajánlás, amibõl egy pont már nem érvényes a minisztérium visszavonó nyilatkozata miatt, ami elhárította az akadályt a mostani szavazástól.

Szeretném felhívni a tisztelt Ház figyelmét, hogy az alkotmányügyi bizottság egy olyan indítvány ügyében is kénytelen volt állást foglalni, amely indítványt a korábbi fázisban nem ismerhetett meg. A költségvetési bizottságnak a törvényjavaslat 75. §-ában megjelent egy indítványa, amit a múltkor a támogatott indítványok körében megszavazott a Ház, de ez súlyos alkotmányos kifogásokat vetett fel. Ezért a bizottság egyhangú határozattal egy olyan módosító indítványt nyújtott be, amely ennek a korrigálását szolgálja. Ez az ajánlás 26. pontjában szerepel.

Szeretném itt felhívni a figyelmet arra, hogy ez a pont egy korábbi, szerintem félreértésen alapuló és a bizottság álláspontja szerint is félreértésen alapuló indítványt korrigál, így kerül be a végsõ javaslatba.

Kérem a tisztelt Házat, hogy a bizottság által támogatott módosító indítványokat támogatni szíveskedjen. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage