Tirts Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

TIRTS TAMÁS (Fidesz): Elnök úr! Tisztelt Ház! Én is nagyon örülük, hogy mind a hat parlamenti párt megszavazta - többek között a Fidesz is. Mielõtt hatalmas örömmámorba esnénk karácsony elõtt, hadd emlékeztessem a tisztelt Házat arra, hogy immár harmadik éve igazából nem változik nominális értékben az egyházaknak szánt a juttatás, ezt valószínûleg Hegyi Gyula képviselõtársam is tudja. Most már nagy eredmény, hogy decemberben tudunk dönteni, de miután az összegek érdemben nem változnak, és valószínûleg õ is tudja, hogy az infláció mindenkit sújt, így az egyházakat is, a nemlétezõ profitból az egyházak nem fogják tudni olyan mértékben fenntartani magukat, mint ahogy az õ felszólalásából esetleg kitûnt.

Egyébiránt jelzem, hogy ez az összeg körülbelül akkora, mint amennyit a Nagyvásárcsarnok rekonstrukciójára fordított a fõváros. Tehát amikor azt nézzük, hogy mennyit tudunk egyházi célokra fordítani, megítélésem szerint egy jobb költségvetési elosztásban komolyabb összegekkel is lehetne támogatni az egyházakat.

Az egyházak egyébként - és ez becsületükre legyen mondva - mértéktartóak és mindenegyes partnertárgyaláson jelzik, hogy tudják, hogy az ország milyen válságban van, és komolyan vették azt az ígéretet is, amit miniszterelnök úr ez év júniusában tett, hogy igazából az egyházaknak érdemben nem romlik majd a pénzügyi helyzetük. Ilyen formában is fontos volt ez a mostani szavazás, hogy lássák, hogy legalább az eddigi szintet próbálja a magyar parlament biztosítani.

(16.20)

Ugyanakkor, ha én kormánypárti képviselõ lennék.. (Zaj a bal oldalon.) ..., mindent megtennék azért, hogy ez a folyamatosan romló helyzet a jövõben változzon meg; akkor lennék igazán nyugodt, ha azok, akik ezt fontosnak tartják, ezért tennének is. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage