Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Valutaalap kegyeit keresõ, emiatt alapvetõ magyar érdekeket feladó, vazallusi szemléletû költségvetést a Független Kisgazdapárt országgyûlési képviselõcsoportja egységesen elutasította. Elutasította, mert ez a költségvetés elszegényíti a középosztályt és a lakosság széles tömegeit.., (Zaj a bal oldalon.) ..., növeli a munkanélküliséget, tovább nehezíti a nyugdíjasok helyzetét, a betegek többségét kizárja a gyógyulás lehetõségébõl, tovább duzzasztja a feketegazdaságot és az inflációt.

A Kisgazdapárt megállapítása szerint ez a költségvetés tovább rontja az egészségügy helyzetét, szûkíti az ellátásokat - és mindezt egy olyan koncepciótlan túlélés érdekében teszi, amelynek nincsenek kitörési pontjai, elmarad a szerkezet-átalakítás, az ipar modernizálása, a mezõgazdaság, az élelmiszeripar helyrehozatala, elmarad a növekedés.

(16.30)

Olyan alapvetõ szempontokat hagy figyelmen kívül, mint például azt, hogy egy gazdaság természetes állapotát a növekedésben kellene keresni, nem a restrikcióban, de ahol megszorít, mindenütt az értékeket létrehozóknál alkalmazza a megszorítás, a szûkítés eszközét, önmagánál pedig igen nagyvonalúan kezeli az állami pazarlás kérdéseit.

Úgy gondoljuk, hogy ez a költségvetés a kisstílûség, a kisszerûség és a dilettantizmus költségvetése.

Rendkívül sajnálja a Független Kisgazdapárt, hogy végül is ezt a költségvetést a tisztelt Ház ilyen nagy arányban elfogadta, mert hiszen ez a költségvetés Magyarország jövõje tönkretételének a költségvetése. Ezt a költségvetést, ennek megszavazását, mint a magyar történelem fekete napját fogja majd valamikor a magyar nép jegyezni.

Én már utaltam rá: arra kérem igen tisztelt képviselõtársaimat, hogy amikor úgy gondolják, hogy ezt a költségvetést megszavazva valami felé elindul az ország, nézzék meg azokat a tömegeket, akiket most már ez a gazdaságpolitika hajléktalanokká tett, akiket koldussá tett, és hasonlítsák össze, hogy mennyivel több lesz majd a koldus e költségvetés után.

Ezért ne csodálkozzanak, hogy a Független Kisgazdapárt egységes "nem"-mel utasította el ezt az ország számára szomorú és rontást hozó költségvetést.

Köszönöm a türelmüket! (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage