Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Amint azt önök is tudják, az állampárti diktatúra... (Derültség.) ...tehát az állampárti diktatúra jelképe a gumibot, azonban a liberálkommunista diktatúra... (Derültség.) ...jelképe az a médiarendszer, amely rágalmazásokkal átitatott, és amely nem engedi meg az ellenkezõ vélemény kifejtését, mert azt hatalmi eszközökkel elfojtja.

Úgy gondolom, hogy ma már a médiák birodalma ennek következtében a tisztességes ellenvélemény megjelenítése elhallgattatásának eszközévé vált. Ezért a Független Kisgazdapárt mindent elkövetett annak érdekében, hogy megkísérelje a kitörést ebbõl a helyzetbõl.

(17.40)

Ezért vett részt a médiatárgyalásokon, remélvén, hogy jobbító szándékú javaslataival egy olyan helyzetet tud teremteni, hogy az eddigi nulla média- lehetõségekkel szemben (Derültség a bal oldalon.) valamiféle média- lehetõséghez mégis hozzájut.

Miután a kezdeti szándékok arra utaltak, hogy erre a Kisgazdapártnak lehetõsége lesz, ezért a hatpárti tárgyalásokon egészen addig elment, hogy akkor szerkessze meg a kormány a hangoztatott szép elvek alapján magát a törvénytervezetet. Amikor azonban az elkészült és elolvastuk, akkor megdöbbentünk rajta, mert láttuk, hogy nemcsak az ellenvélemény megjelenésének nem lesz itt lehetõsége, hanem most már a lakosságot is ellehetetlenítik abban, hogy tájékozódjék a politikai eseményeket illetõen, (Zaj a bal oldalon.) hiszen a televízió elõfizetõi díjtól kezdve (Zaj, taps a bal oldalon.) a tv-közvetítést felváltó mûholdas rendszerig bezárólag...., látják igen tisztelt képviselõtársaim, már a parlament nyilvánosságát sem bírják el, (Derültség. Zaj a bal oldalon.) nemhogy a médiák nyilvánosságát.

Tehát én úgy gondolom, hogy ez is igazolja a Kisgazdapárt döntésének bölcsességét, amely ráadásul még abból a felismerésbõl is fakad, hogy nem engedjük meg, hogy a lakosságot is ellehetetlenítve olyan magas tv-elõfizetõi díjakat, olyan csatornarendszereket állítsanak a jelenlegi helyébe, amely a lakosság döntõ többsége számára (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) nem teszi lehetõvé a tv-adások figyelemmel kísérését.

Egy mondatom van még, elnök úr. (Zaj a bal oldalon.) És úgy gondolom, hogy ugyanerre a felismerésre juthatott a pénzügyi kormányzat, mert olyan díjazásokkal (Az elnök pohara megkocogtatásával újólag jelzi a felszólalási idõ leteltét.) rendelkezõ, hatalmas vízfejû társulatokat hoz létre ez a törvény, hogy azt a Kisgazdapárt nem szavazhatta meg. Úgy gondolom, ezért döntöttünk a nem mellett, és én azt hiszem, hogy a... (Az elnök kikapcsolja a felszólaló mikrofonját.) Köszönöm a türelmüket. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage