Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Annak elõrebocsátása mellett, hogy a Független Kisgazdapárt száz százalékig egyetért a Fidesz okfejtésével... (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)... Grósz Károly értékelésével kapcsolatban, rá kell arra mutatnom, hogy a magyar sajtó ismételten tanúságot tett arról, hogy ezek az állampárti sztereotípiák mennyire élnek még, amelyekrõl Szájer József frakcióvezetõ úr beszélt, és hogy mennyire valósak azok az aggodalmak, amelyeket a Grósz Károly temetése kapcsán megnyilvánuló baloldali jelek miatt kellett hangoztatnia.

Úgy gondolom, valamennyien emlékezhetnek rá, hogy a Független Kisgazdapárt volt az elsõ, talán az egyetlen a pártok közül, amely nyomban közleményben fejtette ki álláspontját Grósz Károly temetésével kapcsolatban, rámutatván arra, hogy milyen veszélyeket rejt magában az, ha egy baloldali megnyilatkozás miatt a kormányzat hivatalosan is képviselteti magát annak a Grósz Károlynak a temetésén, aki a fehér terrorral riogatván az országot, próbálta a demokratikus átalakulást megakadályozni. Sajnálatos módon a médiák agyonhallgatták a Független Kisgazdapárt közleményét. Gyakorlatilag szinte nem lehetett tudomást szerezni a Független Kisgazdapárt országos elnökségének és országos vezetõségének együttes álláspontjáról, amely felemelte szavát Grósz Károlynak ilyen értékelése miatt.

Én köszönöm azt a lehetõséget, hogy a mai parlamenti vitában erre rámutathattam, és egyszerre szólhattam... (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.)... az állampárti sztereotípiák temetésben és médiákban való megnyilvánulása ellen. Köszönöm a türelmüket. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage