Szabó Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ IVÁN (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! A halott személyétõl függetlenül, azt hiszem, a kormány most úgy járt, hogy ha egy halottat aktuálpolitikai kérdésekre akar felhasználni, akkor mind a két oldalon olyan ellenállásba ütközik, amivel Grósz Károly temetése kapcsán találkoznia kellett.

A parlamenti ellenzék pártjai, demokratikus felfogásuknál fogva, a szélsõbaloldali, még a diktatúra idejében volt miniszterelnök állami temetése ellen emelnek kifogást; és sajátos módon saját pártjának, a Munkáspártnak a vezetõi pedig "ellopott temetés"-rõl beszélnek, mert nemcsak a jobboldalt sértette meg ez a szabaddemokrata-szocialista kormány, hanem a baloldalt, ahová tartozott Grósz Károly, szintén megsértette. És nyilvánvalóan az ennek az aktuálpolitikai oka, hogy az MSZP márciusi kongresszusa elõtt, amikor a baloldali erõket és a baloldali értékeket kérik számon azon a vezetésen, amelyik itt egy ultraliberális gazdaságpolitikával jeleskedik az országban, legalább demonstrálni szerették volna, hogy na, azért van nekünk baloldali értékrendünk - egy másik pártba tartozó volt állampárti miniszterelnök...

Ez az a rossz üzenet, amit nem lett volna szabad megtenni, mert azon túl, hogy a jobboldalt irritálja, a baloldalt is irritálja, és emellett kegyeletsértõ. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

(16.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage