Boross Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BOROSS PÉTER, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A nemzetbiztonsági törvény vitája során kellõ élességgel merült fel a szervezeti rendszer problémája. Több szakértõ, szakértõ intézmény, sõt képviselõ is szóvátette, hogy vajon nem sok-e az öt szervezet. Különbözõ külhoni példákra hivatkoztak ebben az esetben.

Azért, hogy a törvény tárgyalása késedelmet ne szenvedjen, e nagy horderejû kérdés ügyében az a megállapodás született valamennyi nemzetbiztonsági bizottságban képviselt - hat - párt egyetértésével, hogy olyan határozati javaslatot terjeszt a bizottság elé a törvény elfogadása után, amely lehetõvé teszi, hogy a törvénytõl függetlenül egy éven belül a kormány felülvizsgálja a szervezeti tagoltságot, a szervezeti rendszer indokoltságát, és a parlament elé megfelelõ módosító elõterjesztést tesz, amennyiben ez indokolttá válik.

E megállapodás a háttere tehát a most benyújtott határozati javaslatnak, amely határozati javaslat itt a törvény elfogadása során már mint kilátásba helyezett egyhangú állásfoglalás hangot kapott. Ezért kérem ennek támogatását. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage