Buzás Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BUZÁS SÁNDOR, a gazdasági bizottság elõadója: Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! A gazdasági bizottság 1995. december 19-ei ülésén tárgyalta meg az 1992. évi I. törvény módosítására vonatkozó T/1718. számú törvényjavaslatot.

A bizottság azokat a szempontokat vette figyelembe, amelyeket az expozéban a miniszter úr részérõl hallhattunk, és egyben lehetõséget teremtett arra, hogy a bizottsági ülésen részt vegyenek a szövetkezetek érdekképviselõi is, és elmondják véleményüket a törvényjavaslattal kapcsolatosan.

Az elhangzott vélemények alapján megállapítható, hogy a többség idõszerûnek látja egy egységes szövetkezeti törvény megalkotását, mert ezekkel az eseti módosításokkal tulajdonképpen csak bizonyos részfeladatokat lehet szabályozni, illetve feszültségeket lehet csökkenteni. Ennek ellenére, az elhangzott vélemények összegzése során a gazdasági bizottság mégis arra az elhatározásra jutott, hogy a T/1718. számon beterjesztett törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak minõsítette, és javasolja az Országgyûlésnek megtárgyalásra. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage